Categories
Obratite nam se

Adresa: Taihu Road, industrijska zona Badu, grad Zhenze, grad Suzhou, provincija Jiangsu, PRChina.

Poštanski broj: 215233

Zemlja: PRChina

Kontakti: Jean Wen (Ms.)

E-pošta: jean_ diaoelevator @ aliyun.com

jean_wen@diaoelevator.com

Tel .: + 86-512-63878860

Faks: + 86-512-63970073

Mob .: + 86-13511269241

News

Dom > Vijesti > Sadržaj

Sigurnost performansi liftova robe

Suzhou Diao Elevator Co., Ltd | Updated: Sep 12, 2017

Koja je funkcija sigurnosnih dijelova liftova? Uloga sigurnosnih komponenti liftova je da zaštiti opremu za lift i putnike u automobilu kada se lift brzo pogoršava ili slučajno pada automobil. Koje su najčešće navedene sigurnosne komponente lifta? Generalno gledano, sigurnosne komponente liftova uključuju uređaj za ograničavanje brzine (regulator), sigurnosnu stezaljku (sigurnost) i pufer (pufer). Koja je funkcija ograničenja brzine u sistemu liftova?

Graničnik brzine je uređaj za detekciju ubrzanja, koji se uglavnom instalira u liftu ili vrhu vratila lifta, ali iu slučaju donjih jama. Kada lift dostigne brzinu električnog dejstva, električni prekidač će prekinuti sigurnosnu petlju lifta, a zatim isključiti snagu sistema. Ako se lift i dalje brzo usporava zbog gravitacije ili inercije, aktiviraće se mehanizam mehaničkog djelovanja ograničenja brzine kako bi se zaustavio kretanje žičane vrpce ograničenja brzine, a time podizanje sigurnosne stezaljke.

Koja je funkcija sigurnosne stezaljke? Sigurnosna stezaljka je kočioni uređaj montiran na dnu automobila ili lifta lifta do teškog uređaja. Uključuje dva dela, mehanizam za podizanje i kočioni mehanizam. Funkcija mehanizma za podizanje je prenošenje mehaničkog djelovanja ograničenja brzine na kočioni mehanizam i učiniti kočioni mehanizam pomicanjem, a blok klipa u unutrašnjosti kočnog mehanizma će se zaglaviti na vodilicama kako bi se sprečilo padanje lifta dalje. Koja je uloga pufera? Bufer je postavljen u donju kopču vratila lifta. Njegova uloga je sprečiti dno pristaništa lifta. Kada se na dnu garaže lifta može smanjiti udari, smanjiti sam lift i putnici u povredi liftova. Pogodnosti Dizalo

Koji je tip i radni princip najčešće korišćenog ograničenja brzine? Trenutno se na tržištu najčešće koriste dva glavna tipa ograničenja brzine: centrifugalni tip i rezonantni tip. Centrifugalni tip je kroz odnos između centrifugalne sile i brzine okretanja dizajna, kada je brzina kretanja liftova na unapred podešenu brzinu, centrifugalni čekić na točkiću za vuču dovoljan da pokrene poziciju ograničenja brzine, kako bi se postići kontrolu brzine. Elevator robe

Rezonantni ograničivač brzine je dizajniran primjenom principa maksimalne amplitude tokom rezonance, a kada se mjerač ograničenja brzine vrti do prirodne frekvencije vibracionog bloka, dođe do rezonance tako da se ograničitelj brzine pomera kako bi se realizovao monitoring brzine.